Celkový počet zobrazení stránky

pondelok 19. júna 2017

Slovak Paradise


Ahojte !

Túto túru som do Sl. raja som plánovala dlho. Špekulovala kde a ako, ktorá cesta najkrajšia, a kde sa dá najviac vidieť. Sedela s mamkou v obývačke nad mapou Sl.raja a skúmali, sledovali meniace sa značky a zapisovali. Nakoniec sme, zdá sa, vybrali tú najlepšiu, kde sme sa mohli vyšantiť so stúpačkami, rebríkmi, mostami a oddýchnuť si hore na Kláštorisku, kde sme sa občerstvili a oddýchli.Juan obdivoval buchty na pare čo sa tam podávali, objednal kofolu (ktorá je čisto SK výrobok) a rozbalili langoše od mojej mamky (tiež nikdy predtým nejedol) a skonštatoval, že je typical Slovak boy, pretože je langoš, pije kofolu a nachádza sa v Sl. raji :D

Odtiaľ sme podľa navigácie mali obočiť doprava po žltej značke. Išli sme doľava a z tých dvoch naskytajúcich sa ciest, ktoré boli obe označené žltou značkou, sme išli po tej, čo je napravo. Keď sme sa po asi pol hodinke dole kopcom dostali na rázcestie, podľa mapy nám to akosi nevychádzalo. Začalo pršať, rýchlo sme my aj ostatní kráčajúci menili oblečenie a vracali sa späť, lebo že asi sme nejakú cestičku minuli. Neminuli. Už hore z Kláštoriska sme síce išli po žltej značke napravo, ale chybu sme spravili tesne predtým, že sme vlastne išli doľava a po žltej doprava. Mali sme ísť doprava a po žltej doprava. Tak ale vlastne táto chybička nám prišla vhod, keďže dážď sa zosilňoval a takto sme si vlastne skrátili cestu. Veľa ľudí išlo s nami, touto cestou, lebo je to vlastne obyčajná trasa, len ja som predtým chcela niečo viac, ale po daždi sú tie stúpačky aj tak nebezpečné.

Juan si to užíval a keďže na dážď, nieto ešte na búrku nie je v Španielsku zvyknutý, jeho Wow, Úúú, ma upokojovalo :D Veľmi sa mu to páčilo a aj vlastne mne, pokým so sa po kĺzkej skale nešmykla, nespadla na chrbát a nevybila dych. Oni vedia, prečo tam dali tie reťaze, vďaka za nich. 

Zo 4 hodinovej túry sa stala 8 hodinová, išli sme naspäť, keď sa už stmievalo, ale vôbec mi to nevadilo, bola som šťastná, že sme to absolvovali a ukázala mu ten náš Slovenský raj :) 

Užívajte deň !

Vaša A. ♥

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hey everybody !

I made a plan for this trip really long time I wanted do it so sofisticiated. I wanted choose the best way to see how much is possible and adventures was what I wanted for Juan. Before we went there I was sitting in living room with my mother and we tried to choose the best and I think we did ! :) 
We saw a lot of bridges and ladders there and on the up this mountains was waiting for us restaurant. Juan ate langoš (slovak food), kofola (something like Coca Cola, made in Slovakia) and he was so cute when he said:,, I am typical Slovak boy. I am eating langoš, drinking kofola and I am in Slovak Paradise" :D

From this restaurant we had to go on the right side and follow a yellow mark.  We did it and after maybe half hour we were down, it started raining and we knew that something is wrong. That we are on wrong way. We have judged that it s maybe better, cause it didn´t stop raining and our wrong way was ust shorted. It was not wrong, a lot of people went there, but it was not that way where we wanted go at morning :D 

Juan enjoyed that time and because raining and a storm is not so normal for him, he likes it and when I said: Wow, Uuu, I felt better cause I was in stress from this storm :D Later I fell down because of slick stone and Thanks God that it was there rescue chain.

We went not 4 hours  how was a plan, but we were in Sovak Paradise 8 hours :D Nevermind, I was happy that I was there and that I showed to Juan our Slovak Paradise :) 

Kisses and hug!

Your A. ♥























Žiadne komentáre: