Celkový počet zobrazení stránky

streda 31. mája 2017

My Goodbye party & Goodbey drink


Ahojte !

Dorazím na intrák našich erazmákov. Plánujem spoločnú večeru s erazmákmi, ktorým som bola Buddy. Johann, francúz, nie je na izbe. Pokračujem ďalej hľadať Claudiu, Španielku, ale ani tá nie je vo svojej izbe. Tak si s Juanom vravíme, že asi to bude romantická večera v dvojici, keď na schodoch  sa na nás usmieva Claudia s ostatnými Španielmi. Pozývame na spoločnú večeru. Súhlasia .Objednávame. Kofola im nechutí, pijú ju na SK prvýkrát, ale je v menu cene, tak ju objednávajú. Hamburgru sa nebránia, hranolkám tiež nie. Po sýtej večeri si už plánujem večer, ktorým sa chcem oficiálne so všetkými rozlúčiť, padne návrh Riomatchi. Nezavrhujem. 
Objednávam jeden decentný pohárik s nesmrteľnou kombináciu vodka&sprite, Španieli decentne pivo. Jedno. Druhé. Možno tretie. Všetci sme unavení, ale pivo nie je dopité. Neslobodno odísť.
Stretnem čerstvého Inžiniera, rozpráva mi o Work and Travel. Ja jemu o mojich plánoch do Španielska na stáž, spomeniem aj štúdium. Vieme, že je to asi poslednýkrát, čo sa rozprávame, ale takto to funguje. 

Chýba mi tu ešte jeden človek, môj Francúz, o ktorého som sa starala a ktorému sa krása slovenských dievčat nejako až príliš zapáčila. On nemohol doraziť. Zajtra ho čaká skúška. Tak teda po skúške sa stretneme a dáme ten Goodbye drink. Chcem mu niečo na rozlúčku kúpiť, ale nemám čas. Pozvem ho na spoločný nákup. Súhlasí. Cestou sa ma pýta na moje priezvisko. Áno, je pravda, odkedy nemám ani na IG ani na Fb priezvisko, nejeden človek ho nevedel.
Pýta sa ma, či viem, čo znamená jeho family name. Neviem. Je zaujímavé, že až pri rozlúčke človeka zistíme jeho priezvisko, ja som dokonca ani nevedela ako sa číta. Teraz už viem. A aj čo znamená. Pretty soft. Moje neznamená nič a pokiaľ sa na SK nevoláte po zvierati, pravdepodobne ani Vaše nič neznamená.
 Rozprávame sa. A hľdáme magnetky. Žiaden obchod so suvenírmi.
Tabak shop. On to tam pozná. Áno, je to tam. Posledná magnetka. Škoda, pre ostatných nekúpim. Johannovi sa však zvýši. Ideme do Epicure. Objednávame goodbye drink.
Jedno pivo preňho, caffe latte pre mňa. Prečo nie. Typický Goodbye drink.
 Aj my si zdieľame spoločné plány na leto. Ja spomeniem prácu v laboratórium na juhu Španielska. On zas stáž s vínami. Hmm. Degustácia. Nie zlý nápad. Naňho to sedí. Francúz, ktorý študuje vinárstvo si ani nič iné ako stáž asi nevie predstaviť.
Tak toto máme. Už sa len rozlúčiť a na druhý deň ma čaká cestovanie cez celú republiku. Vlakom najlepšie. S najväčším kufrom a batohom, ktorý doma máme.

Goodbye Nitra, ja sa tu ešte vrátim!
 Diplomovke neutečiem.....

--------------------------------------------------------------------------------------

Hey everyone !

I am in dormitory od Erasmus students. I'm planning dinner with the erasmus friends for who I was a buddy . Johann, boy from Francia, is not in his room. I am going to look for Claudia, girl from Spain, but she is not in her room too. 
So I am going on romantic dinner with Juan, but we r meeting with Claudia and other Spanish guys on the stairs. We are inviting for Goodbye dinner. They agree. We are ordering. They don´t like a Kofola, but it's in the menu price, so they are ordering it. They don´t say No to Hamburgers, to the French fries neither. 
I'm planning Goodbye party, somebody say Riomatchi. I don´t say No.

I am ordering a decent cup with an immortal combination of vodka & sprite, people from Spain are ordering a decent beer. One. Second. Maybe third. Everybody is tired, but beer is still on the table. 
I just meet with the fresh Inginer, he is telling me about Work and Travel. I'm telling him about my plans to Spain for an internship, maybe studium. We know we are talking the last time together, but that's how it works.

I am missing one more person here, my French boy, which really likes the beauty of the Slovak girls. He couldn´t arrive. He has hard exam tomorrow. So we will meet after this exam and order the Goodbye drink.
 I want to buy something for a farewell, but I don´t have time.
 I'm inviting him for a joint purchase. He agrees. During the way he is asking me for my family name. So many people ask me this since I deleted my name surname from IG and Fb.
He is asking me If I know meaning of his family name. I didn´t know. Now I know. Pretty soft. Mine doesn´t have meaning. If you live in SK and your surname is not animal surname, probably also doesn´t have meaning. 
We are speaking. And trying to find some souvenir shop in a city.
 Nothing is here. 
Tabak shop. He knows it really good. Yes, it's there. The last magnet. Pity, I can´t buy for other people. But that one is exastly like for Johann.  I'm buying. We are going to epicure for a Goodbye drink.
 It's a beer for him, caffe latte for me. Why not. Typical goodbye drink.
 We are sharing the plans for the summer. I will mention work in a laboratory in the south of Spain. 
He traineeship with a wines. Hmm. Tasting. Not a bad idea.
 Hes studies wine and I think everybody should likes what studies.
 Be like Johann.

That's it. I just should say Goodbye and travel through the whole republic tomorrow. 
Train is the best ides. With the most biggest luggage and backpack which we have at home.

Goodbye Nitra, I'll come back!
 Diploma thesis will wait me here...




Žiadne komentáre: