Ahojte!
Už dlho som rozmýšľala, že spravím nejaký ten koláč, najlepšie jeho zdravú variantu. Čískejky sú dnes snáď všade, tak prečo si jeden nespraviť aj doma? :) Na internete je tých receptov naozaj veľa a ťažko povedať, ktorý je ten pravý. Tento recept je od top bikinárky Veroniky Guľášovej. Pred týždňom som bola na seminári, ktorý spolu s Martinou Sedlárovou organizovali v KE vo fitku, kde som chodievala takmer každý deň :) Nedalo mi to neísť si ich vypočuť a neľutujem. Čosi nové som sa naučila a aj možno vďaka tomuto semináru ma napadlo zrobiť tento cheesecake. Na jej fb stránke som si našla recept, trochu upravila podľa toho, čo sme doma mali/nemali a tu je výsledok :)
Potrebujeme:
Korpus
100 g piškóty
2 pl jemné ovsené vločky
2 pl arašidové maslo
1 pl kokosový olej
Suroviny vymixujeme a utlačíme na dno formy. Pečieme 10 min dozlatista.
Cesto
1 kg jemný odtučnený tvaroh
1 jogurt fit and free 300 ml ( ja som použila sabi)
8 vajec z toho iba 3 žĺtka
1 odmerka proteín vanilková príchuť
sladidlo (ja som použila med)
Všetko spolu ručne vymiešame a pečieme v rúre na 150 - 180° cca 1 hod a 10 min.
Potom vyberieme z rúry a na vrch poukladáme ríbezle (alebo iné ľubovoľné ovocie), ktoré predtým umyjeme a odstopkujeme.
Želé
Pripravíme si želé s vodou a sladidlom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté ho nalejeme na ovocie a necháme stuhnúť.
Predtým ako som cesto dala do rúry
Potom ako som ho vybrala - dozlatista upečený :)
Ostopkovanie ríbezlí
Dobrú chuť :)
A.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára